Przepala się żarówka.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aiikon
    Drive
    • 2010
    • 74

Przepala się żarówka.

Zamieszczone przez neo007303
    zauważyłem u siebie, że siła ta jest raczej dosyć kiepska tzn. leje tak mniej więcej do połowy powierzchni po której porusza się wycieraczka (może nawet niżej niż do połowy)
    tez tak miałem, ale sytuację troszkę poprawiłem szpilką i regulacją dyszy. Teraz leci ok. 3/4 wysokości pióra wycieraczki...
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

Przepala się żarówka.

W FL kolegi przepala się notorycznie żarówka w lewej lampie. I tylko w lewej. Jeszcze go nie skanowalem ale tak się po prostu zastanawiam co może być przyczyna.
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• toomasz
      Elegance
      • 2010
      • 909
      • Volkswagen
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Żarówka świateł mijania?
      Może sprawdź napięcia jakie są podczas postoju i na uruchomionym silniku

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

Mijania. Jedna z nich przepala się co 3 miesiące.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• piori
          Ambiente
          • 2010
          • 116

Przyczyną może być też luźny odbłyśnik w lampie, gdy np. jakiś uchwyt jest ułamany i wtedy cały wkład lampy razem z żarówką drży na nierównościach albo nawet od wibracji silnika. A te żarówki to jakieś firmowe kolega zakłada?

U mnie standardowa H7 (najtańsza ze stacji benzynowej) przepala się średnio raz na pół roku (czyli co ok. 20-25 kkm), w ciągu roku 2 razy wymieniałem i lewą i prawą stronę i trochę mnie to wkurza, ale podobno "ten typ tak ma" :roll: Teraz kupiłem na zapas Bosch LongLife, może pożyją dłużej.

Najtańsze H4 w poprzednim aucie były sporo wytrzymalsze, a ze starej Hondy CBR F1 z 1989roku jakieś 2 - 3 lata temu wyjmowałem jeszcze fabryczną :!: żarówkę firmy Stanley made in japan.

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

Enriquez, w moim polo 9n też tak było :!:

co 3-4 mce musiałem wymieniać lewy przód (H7)
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• octaviaRK
              Ambiente
              • 2010
              • 116

ja wymieniam prawie regularnie zarowki h7 co roku mniej więcej 12 miesięcy wytrzymuje żarówka hella , poprzednio kupułem oryginalna żarowke w pudelku skoda - audi ale w środku żarówka philips made in india wytrzymała tez niewiele ponad 1 rok. wcześniej miałem w kadecie h4 - to nie pamietam zeby sie przepaliła przez jakieś 4 - 5 lat.
              robert octaviaRK

Komentarz

Pracuję...